Ebben a kis útmutatóban megpróbálunk rendet rakni a fém patent típusok útvesztőjében.  A patentokat fajta szerint csoportosítjuk és ezen belül is lehet különböző méretű vagy alapanyagú. Az összefoglaló végén kicsit beszélünk arról is hogyan kell a patentozó szerszámot használni és melyik patenthoz milyen szerszám tartozik. Megmutatjuk a különböző házi patentozási lehetőségeket.

A beüthető fém patent fajtákat  3 fő kategóriába soroljuk:

  1. Rugós patent-Dzseki patent
  2. Kesztyű patent
  3. Baby patent -körmös patent

1.Rugós patent-Dzseki patent Webshop Link

A rugós patent az összes fém patent típus közül a legerősebb. Ez fajta patent erős záródását biztosít. Használat széleskörű jelen van a ruhaiparban de sokszor használják ponyvákhoz is. Legelterjedtebb mért a 15mm-es. Kapható réz alapanyagból is ami meggátolja a rozsdásodást.

A lenti képe látható a rúgos patent 4 része amely 2+2 párt alkot.

fastener parts

Rugós patent aparát patentozó géphez. A menetes fejet felső részbe kell becsavarni a másik szerszámot pedig alulra kell behelyezni. Ahogy az előző képen a párokat megjelöltük úgy kell használni a megfelelő szerszámot is.

rugos patent aparat

Hajó ponyvánál is megszokott patentozási forma (Az egyi oldal kerül a ponyvára  a másik pedig a hajó testre.

Fastener Selection Choosing the Right Fastener Type 2

  1. Kesztyű patent  Webshop Link

A ruha patentok közül a legelterjedtebb fajta, szinte nincs olyan kabát amin nem ez a  fém patent található. Jó záródást és könnyű nyitást biztosít a hosszú élettartama mellet. A kesztyű patent működés mechanizmusa más mint az előző rugós patenté. A patent egyik felén egy kis drótos fogadó egység van és az ellen darab ebbe a drótba csúszik bele ami összezárja patentot. Kabátokra a 15mm es ajánlott és ahova kisebb méret kel 12,5mm es  méretben is kapható. Ezek a méretek a fej átmérőt jelentik (A patent felső legszélesebb részét)

A ptetn 4 részből áll 2+2pár

kesztyu patent reszek

Az alábbi képen megjelöltük a az összetartozó kesztyű patent szerszám részeit. A menetes részét felső részbe kell behelyezni a másik aparátot pedig alulra.

HTB1EzUeRPDpK1RjSZFrq6y78VXav 1

  1. Baby patetn -körmös patent

Leggyakrabban baba-, orvosi és munkaruházathoz használatos olyan helyekre, amelyek enyhe feszítőpattintást és alacsony profilú tartozékokat igényelnek. A Prong Snap gomb minimális kárt okoz az anyagban, és kiváló tartóerővel rendelkezik a kényes anyagokon.

A patent méret kicsi ezért kis helyen is elfér emelet legtöbbször „fej nélkül” használják így belesimul az anyagba. Létezik különböző fejjel is ebben az esetben az a sapka része nem egy üres karika hanem egy “teli karika”. A legtöbbet használt méret a 9,5mm-es.  Baba ruhákon kutya mellényeken köpenyekre tökéletes választás. 10,5mm-es is létezik de kevésbé megszokott méret- munkaruházatba használják ha egy erősebb zárás szükséges a megszokottnál.

baby patent reszek

Az alábbi szerszám fajtával tudjuk felrakni a baby patentot  patentozó gép segítségével.

kormos patent szerszam

Fém patent felrakása patentozó géppel

patentozo gep reszek 2

Fém patent felrakásához  elengedhetetlen a patentozó gép . Ez után tudnunk kell milyen patentot szeretnénk felrakni.  Patent és patent között is rengeteg különbség van. Fontos tudni a fajtáját: Kesztyűs patent, Baby patent, Dzseki patent. Ezen felül a patetn méret is fontos hogy helyes szerszámot kitudujuk választani.

Ha eldöntöttük milyen patentot szeretnénk felrakni akkor meg kell vásárolni még egy szerszámot/aparátot amely csak ehhez az egy fajta patent felrakáshoz lesz jó. Fontos tudni a gépbe a szerszámok cserélhetők de egy szerszám csak egy fajta patent felrakáshoz jó.

Ha van már Gépünk és szerszámunk is akkor már  könnyedén feltudjuk rakni a fém patentot.

Kínálatunkba megtalálja Patentozó gépet  és szerszámot/aparátot is.

 Feltudom e rakni a saját meglévő patentokat a nálunk vásárol géppel és szerszámmal?

A patentok gyártásánál minimális eltérések mindig vannak . Mi mindig a saját patentunkhoz gyártunk szerszámokat. Más patentját is lehet feltudja rakni ,de ezt garantálni nem tudjuk. A mm különbségek okozhatnak  problémákat a patent működésben felrakás után.

Meglévő szerszámom/aprátom jó lesz e a Patentozó gépbe?

Itt a menttől függ ,de valószínűleg nem , ha csak valamelyik viszonteladónktól a mi szerszámunkat vásárolta, akkor minden további nélkül jó lesz bele.