A műfű előnyei akkor válnak igazán szembetűnővé, ha összehasonlítjuk a természetes fűvel. Az olyan területeken, mint Magyarország, ahol egyre gyakoribak az aszályok, a kert tulajdonosok a mesterséges gyepet részesítik előnyben.

Ez az alternatíva lehetővé teszi számukra, hogy gyönyörű gyepet tartsanak fenn anélkül, hogy félnének attól, hogy a füvük kiszárad vízhiány miatt vagy annak fenntartási költsége az egekbe szökik.

Térjünk rá a 10 legfontosabb előnyre ami a Műfű telepítése mellet szól:

Nincs karbantartás

Az a tény, hogy nem igényel karbantartást sokszor elhangzik a fő érvek között. Függetlenül attól, hogy hányszor mondják, a minimális karbantartás a műfű egyik legfontosabb előnye. A renget idő ami fűnyírással gyep szellőztettessél locsolással megy el most mind szabadidővé válik!

Nincs fűfolt

A gyerekek annyit játszhatnak amennyit csak akarnak, és nem maradnak csúnya fű- vagy sárfoltok a ruhájukon vagy a cipőjükön. A természetes füvön való csúszás általában  zöld vagy barna csíkokat eredményez, amelyeket nagyon nehéz kimosni. Műfüvön ez nem történik meg.

Nincsenek csupasz foltok vagy nyomok

Természetes fűben a nagy mennyiségű gyalogos forgalom kopásokhoz csupasz foltokhoz vezethet a pázsiton. A műfű rendkívül rugalmas, és ellenáll a gyaloglás okozta állandó nyomásnak.

Az árnyékos száraz hely

A  természetes fű elhalványulhat és elpusztulhat az árnyékos területeken, a műfűnek nincs szüksége közvetlen napfényre. A szintetikus gyep jól működik árnyékban, mert megőrzi színét és méretét napfény és víz nélkül is.

Biztonságos gyermekek és háziállatok számára

A gyerekek és a háziállatok biztonságban játszhatnak a műfüvön anélkül, hogy félnének attól, hogy káros növényvédő szereknek, műtrágyáknak vagy más mérgező vegyszereknek vannak kitéve, amelyeket a természetes füves pázsit fenntartásához használnak.

Nem igényel műtrágyát

Mivel nem növekszik és nem terjed, a műfű szép és élénk anélkül, hogy rendszeresen trágyáznánk. A gyep buja, zöld és méreganyagmentes marad.

Szárazságálló

A műfüves pázsit csak annyi vizet igényel, hogy időnként le kell öblíteni a por felhalmozódásának elkerülése érdekében. Ellenkező esetben a műgyepnek nincs szüksége vízre, és ideális olyan területeken, ahol súlyos aszályos viszonyok uralkodnak.

Költséghatékony

A műfű egyik legkiemelkedőbb előnye a tartós értéke és költséghatékonysága. Bár elsőre költségnek tűnik, valójában egy olyan befektetés, amely növelheti otthona értékét. A rendes gyep telepítés költsége szinte már ugyan abban az árban mozog mint egy műfű telepítés, de a műfű telepítés után minimális fenntartási költséget igényel rendes gyeppel szemben.

Ideális nyaralóknak

Azok az emberek, akiknek nyaralójuk van, gyakran tartózkodnak távol kedvenc pihenő helyüktől, profitálhatnak a műfűből, mivel nem nő úgy, mint a természetes fű, így nem igényel karbantartást. a tulajdonostól.

Allergiamentes

A műfű allergiamentes, így tökéletes a szénanáthás betegek számára. A fű pollenje az allergia egyik fő oka, míg a műfű pollenmentes marad, így ön egész évben szénanáthától mentes marad.