A megfelelő szolár takaró akár 5-6 fokkal növelheti a medence átlagos hőmérsékletét nyáron. A szolár takaró azonban megfelelő méretűnek és formájúnak kell lennie az úszómedencéhez, hogy megfelelően működjen. A takarók különböző méretűek, de legtöbbjük téglalap vagy ovális alakú. Ha furcsa méretű vagy szabálytalan alakú medencéje van, akkor előfordulhat, hogy többet kell vágnia a a szövetből, hogy megfelelően illeszkedjen az úszómedencéhez.

Szerencsére nagyon könnyen le lehet vágni a szolár fóliát, hogy minden úszómedencéhez illeszkedjen. Ezt azonban óvatosan kell kezdeni, különösen akkor, ha először vág szolár takarót. Ne akarjon olyan helyzetbe kerülni, amikor túl sokat vágott, vagy hibát követett el a medence alak megformálásnál. Ezeket a lépéseket követve könnyedén levághatja a szolár takarót a tökéletes formára és méretre.

  1. Helyezze a szolár takarót az úszómedencéje fölé

Tekerje le a takarót az úszómedence hosszában, majd hajtsa ki a szolár takarót az úszómedence szélességében. A szolár takarónak két oldala van ügyeljen arra, hogy a „buborékok” lefelé nézzenek.

  1. Ossza el a takaró fóliát középre

Ha a szolár takaró teljesen ki van hajtva fontos hogy a medence mindenen odalánál egyenlően legyen elosztva. A takaró középre állítása biztosítja a teljes fedést, és azt, hogy véletlenül ne vágja le a takarót rossz formájúra vagy túl kicsire.

  1. Kezdje el levágni a szolár fóliát

Ha a szolár takaró burkolat megfelelően középre van állítva a medence fölött, elkezdheti a a fólia nyírását. Nem kell speciális felszerelést használnia a szövet levágásához, egy egyszerű éles olló jól működik.

Amikor elkezdi vágni a  fóliát, bizonyosodjon meg arról, hogy valami következetesen irányítja önt a medence körüli mozgása során (például, hogy az ollót következetesen igazítsa a peremhez vagy a nyélhez). Ez biztosítja, hogy a medence minden részén egyenletesen vágjon.

Ezen a ponton sokan úgy döntenek, hogy a medencéjükhöz képest kissé túl nagyra vágják a borítást, így hagyva némi extra anyagot a későbbi apró hibák fedezésére és a forma tökéletesítésére.

  1. Hagyja leülepedni és lelapulni a burkolatát

Javasoljuk, hogy hagyja állni a medencetakarót néhány napig, mielőtt visszatérne a fólia méret véglegesítéséhez. Ha hagyja, hogy szolár fóliája lebegjen az úszómedence felszínén, a nap és a víz teljesen lapossá teszi azt, és eltávolítja a ráncokat. Ha rászánja ezt az időt, elvégezheti az utolsó vágást, amely biztosítja, hogy a fólia tökéletes alakú és méretű lesz.

A törmelékvédő vágásának lehetőségé

Ha a kertjében sok fa ezáltal levél található, érdemes lehet törmelékvédőt vágni a napelemes burkolatba. A törmelékvédő levágása egyszerűen azt jelenti, hogy kissé túl nagyra kell vágni a takarót (7-8 mm-el nagybobra), hogy megakadályozza, hogy a levelek és törmelékek átjussanak a huzaton és az úszómedencébe hulljanak.

A törmelékvédő segítségével könnyedén eltávolíthatja a leveleket, így a a leveleket a szkimmerbe irányíthatja, ha megfelelően vágja le a fedelet. Vágáskor egyszerűen hagyjon egy további 3-4 mm-t a burkolat széle körül. Amikor eléri a szkimmert, vágjon ki egy csappantyút– ez a szárny lehetővé teszi, hogy a törmeléket sikeresen a szkimmerbe söpörje, és teljesen távol tartsa azt a medence vizétől.

A legfontosabb!

Legyen óvatos a túlvágással: amikor a napelemes burkolatot vágja, mindig jobb, ha a túl nagy, mint a túl kicsi oldalon téved. Ha túl kicsire vágja a takarót fedelét, az hatástalanná teszi.

Szolár fólia rögzítő készlet felhelyezése

Az alábbi ábrával segítünk megmutatni hogyan tudja a fólia patent rögzítő készletet leggyorsabban felhelyezni:

Szolar folia rogzito keszlet felhelyezese.

Tekintse meg prémim minőségű szolár fólia termékünket webshopunkban

Szolár medence fólia