Vasalható közbélés-fátyól vetex

242 Ft /m

Vasalható közbélés tartást ad a ruhának, biztonságosan belevasalható, és ezáltal hozzá ragad a szövet felületéhez, így az elkészítendő ruhadarabnak

Szélessége: 100 cm

Leírás

A közbélés  jobb tartást ad a ruhának, ugyanakkor szerepe van a forma hosszú távú megőrzésében is. Egyes varrások vonalát is stabilizálhatjuk vele, így például a közbéléssel megerősített hasíték megtartja egyenes vonalát, és ha megfelelően alábéleltük, a nyakkivágás vonala nem nyúlik meg.
A közbélések alapvetően két nagy csoportra oszthatók. Fel- vagy bevarrható közbélésekre (például vastagabb szövetek alá illő szitavászonra vagy vékony anyagokba való organzára) viszonylag ritkán van szükség.
A rávasalható közbélés viszont gyakorlatilag nélkülözhetetlen a sikeres varráshoz. Ráadásul ezek könnyen és gyorsan kezelhetők.

A KÖZBÉLÉS HELYE
A közbélés több funkcióban használható, a cél azonban minden esetben az, hogy egy-egy felület az anyag többi részénél erősebb, stabilabb, jobb tartású legyen. Puha, ritka szövésű anyagokat még a szabás előtt akár teljes egészében megerősíthetünk vékony közbéléssel. Legtöbbször azonban csak egyes részek, szélek, varrásvonalak alábélelésére használjuk

VASALÁSPRÓBA
A közbélés kiszabása előtt kis darab maradék anyagon végezzünk vasaláspróbát. Ennek során vizsgáljuk meg, hogy a közbélés tökéletesen tapad-e az anyaghoz, valamint azt, hogy közbéléssel megerősítve összességében hogyan viselkedik az anyag. A vasaláspróba arra is jó, hogy megtudjuk, a közbélés ragasztóanyaga vagy a közbélés széle átüt-e kelme színére. Ha véletlenül igen, válaszunk könnyebb, vékonyabb típusút.

Forrás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vasalható közbélés-fátyól vetex” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top