George de Mestral vadászati ​​útja örökre megváltoztatta a rögzítők történetét, bemutatva a kényelmes horog- és hurokrögzítőket vagy más néven tépőzárat. Az ötletet 1941-ben fejlesztették ki a természet mechanizmusának másolásával (bogáncs), azóta széles körben használják ruházatban, cipőben, eszközökben és mindennapi cikkekben. Az olyan háztartási alkalmazásoktól kezdve, mint a szőnyeg egy helyre történő felhelyezése, az eszközök műszerfalra történő rögzítéséhez. Tépőzárak különböző méretben, formában és színben kaphatók, amelyek sokféle alkalmazásra alkalmassá teszik őket.

Könnyű megérteni, hogy a horgok és a hurkok hogyan tudnak összetapadni, de hogyan kapcsolódik a horog vagy a hurok vonalszövetének felülete az aljzathoz? Kettő általános típusú horog és hurok megoldás létezik azon módszer alapján, amelyen keresztül rögzíthető valamilyen felülethez.

1- Varrható tépőzár        Megnézem a webáruhában

A felvarrható horog- és hurokrendszer ragasztó nélkül van, és tűvel és cérnával kell a felületre varrni. A horog- és hurokcsíkokon van egy sáv, amelyen nincsenek horgok és hurkok, így a tű könnyen áthalad rajta. Ezeket a rendszereket általában szöveten, ruházaton, cipőn, táskán és vászonon használják. A felvarrott típust a különböző iparágakban használt horog és hevederek gyártására használják.

hl odg 2 2 inch olive drab sew on hook and loop macro

2- Öntapadó tépőzár       Megnézem a webáruhában

A kampó és a hurokcsíkok hátoldala ragasztóval van bevonva, és papír vagy műanyag lap borítja. A védőfólia lehúzásakor a ragasztófelület az aljzathoz tapad. Mivel a ragasztó nyomásra érzékeny, a kis nyomást alkalmazzuk annak biztosítására, hogy megfelelően tapadjon az aljzathoz. Ezeket a rögzítőelemeket akkor használják, ha az aljzat olyan felületekből áll, amelyeket nem lehet varrni, mint például műanyag, fa vagy üveg.

öntapadós tépőzár

Tekintse meg termékeinket webáruházunkban ahol talál ipari és széles tépőzárat egyaránt emelet rendkívül sok rövidáru és méteráru termék is megtalálható.