Panama szövet vagy más néven minimat rendkívül sokoldalú alapanyag.  Az egyik legjobb típusú műszálas szövet, aminek felhasználása roppant népszerű. Az alábbi bejegyzésben keresztül meggyünk a szövet fontos tényezőin, hogy akik nincsnek otthon a méteráruk világába is könnyen értsék ennek a szövetnek a tulajdonságait.

1.Minimat szövet összeéttel száll szerkezete.

Alapanyaga 100% poliészter. Szövése finom sűrű 300×300 száll szerkezetű.

Vastagsága 260-270g / m

  1. Panamanyag felhasználása.

A Panama szövet legelterjedtebb felhasználása függöny, nadrág kosztüm készítés, de abrosznak, székhuzatnak is tökéletes. Esküvőkön is egyre többször tűnik fel olcsó folyóméter ára miatt.

Emelet mondhatjuk, hogy csak a fantáziánk szab határt mire használjuk fel ezt a műszálas szövetet.

  1. Mivel varrható a miniamt szövet

Ez a fajta poliészter szövet 120-as-40/2 es cérnával könnyen varható és hozzá  70-90 vastagságú varrógéptű megfelelő, mert a textil nem túl vastag és bármilyen varrógép könnyen viszi.

  1. A miniamt szövet fő tulajdonságai- Összefoglaló

Strapabíró, lágy esésű, kiváló minőségű poliészter anyag. Mosáskönnyítő kikészítésének köszönhetően könnyen tisztítható. Felhasználása kifejezetten széleskörű. Ár-érték arányban kimagasló műszálas szövetként van nyilvántartva. Ha olcsó méterárut keres, de közben minőséget szeretne kapni válassza a minimat szövetünket.